Kore Kültür Pavilyonu 22 Eylül'e Kadar Eminönü Meydanı'nda!

Kore Kültür Pavilyonu 22 Eylül'e Kadar Eminönü Meydanı'nda!
 
Ziyaretçiler geçmişten günümüze Kore kültürüyle tanışabilirler
Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak düzenlediği kültürel etkinlikler çerçevesinde müzikten sinemaya, plastik sanatlardan dansa kadar farklı alanlarda Kore kültürünü yakından tanıtan etkinliklere ev sahipliği yapan Kore Kültür Pavilyonu 31 Ağustos'ta ziyaretçileriyle buluştu. 22 Eylül tarihine kadar Eminönü'nde ziyaret edilebilecek
olan pavilyonda ziyaretçiler, teknolojiden kültüre kadar bir çok farklı disiplinle alakalı işler görebilir, geçmişten günümüze Kore kültürüyle tanışabilirler.
Kore Kültür Pavilyonu'nun konseptinde geleneksel Kore kültürünün modernizmle buluşmasına yer verilmiştir. Eminönü'ne yerleştirilen pavilyonun ön cephesi Şilla dönemi mimarisini temsil eden Bulguksa Tapınağı ve Kore'nin geleneksel mimarisinin simgesi olan Çini(Giwa), Dancheong motifi ile tasarlanmıştır. Mimari heyken 19 metrelik büyük LED ile birleştirilip aydınlatılmış ve çeşitli görüntü sanatları aracılığıyla Kore kültürünü temsil edecek şekilde tasarlanmıştır.

Görseller





http://kultursanat.org/haber.php?id=998

Hiç yorum yok: