Kent yaşamından bireysel öyküler-Sergi

Kent yaşamından bireysel öyküler - 04.02.2010
İstanbul Modern’de Murat Germen ve Orhan Cem Çetin yönetiminde gerçekleştirilen Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinde bu ay, “İçimizdeki Zaman” sergisinde yer alan 15 sanatçının çalışmaları ele alınacak.

Kent yaşamından bireysel öyküler
İstanbul Modern’de Murat Germen ve Orhan Cem Çetin yönetiminde gerçekleştirilen Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinde bu ay, “İçimizdeki Zaman” sergisinde yer alan 15 sanatçının çalışmaları ele alınacak. Söyleşi, 30 Ocak Cumartesi saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Modern Sinema’da izlenebilir.

Türkiye, Rusya ve Yunanistan’dan fotoğrafçıların yapıtlarından oluşan, üç ülkenin bir arada gerçekleştirdiği ilk sergi olma özelliğini taşıyan ve üç müzenin işbirliğiyle hazırlanan “İçimizdeki Zaman” sergisi İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde yer alıyor.

Her üç ülkeden 5, toplam 15 fotoğrafçıdan 151 fotoğrafın yer aldığı, 27 Ocak’ta açılan ve 16 Mayıs’a dek sürecek olan sergide, Türk sanatçılar Berk Bilgin, Tolga Özgal, Burcu Göknar, Deniz Açıkalın, Yusuf Sevinçli; Rus sanatçılar Petr Lovigin, Georgy Pervov, Tim Parchikov, Natasha Pavlovskaya, Ivan Mikhailov; Yunan sanatçılar Paris Petridis, Panos Kokkinias, Yiorgos Kordakis, Stratos Kalafatis ve Christina Dimitriadis’in fotoğrafları bulunuyor.

Murat Germen ve Orhan Cem Çetin, bu sergide izleyiciye sunulan fotoğrafları; fotoğrafçıların kendi ülkelerini yüceltmek için kullandıkları kurumsal ve kolektif methiye imgeleri değil, daha çok kent yaşamının bir bağlam olarak kullanıldığı bireysel öyküler olarak görmenin olası olduğunu belirtiyor.

Sergi fotoğrafları, İstanbul Modern Fotoğraf Sergileri Küratörü Engin Özendes, Moskova Fotoğrafevi Müzesi Müdürü Olga Sviblova ve Selanik Fotoğraf Müzesi Müdürü Vangelis Ioakimidis tarafından seçildi. Seçilen fotoğraflar aynı kalmak kaydıyla, çalışmalar farklı galerilerin boyutlarına uygun olarak üç ayrı set halinde basılıp, her küratörün yorumuna göre 27 Ocak-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde, Mart 2010’da Moskova Uluslararası Fotoğraf Bienali’nde, Nisan 2010’da Selanik Uluslararası Fotoğraf Bienali’nde yer alacak ve Nisan-Mayıs aylarında her üç ülkede aynı anda sergilenecek.
http://www.beyoglu.bel.tr/beyoglu/yasam.aspx?Month=2&Year=2010&Day=4

Hiç yorum yok: